Ingredience:

  • 3 hrnky celozrnné mouky
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1/3 hrnku medu
  • 1 lžička soli
  • 40 g droždí
  • 2 hrnky vody
  • 2/3 hrnku mléka
  • 3 hrnky strouhaného čedaru
  • 1 bílek
  • sezamová semínka

Postup přípravy:

V teplém mléce a vodě rozpustíme med a rozmícháme droždí, necháme vzejít na teplém místě. Na vál prosijeme mouku, ve středu vytvoříme důlek do kterého nalijeme kvásek. Zaděláváme těsto, postupně přidáváme sýr. Důkladně několik minut zpracováváme. Na teplém místě necháme těsto přikryté utěrkou nakynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělíme na 6 kousků, z každého vyválíme asi 40 cm dlouhý váleček. Ze tří válečků spleteme bochník, máme tedy dva bochníky. Pod utěrkou necháme opět nakynout na dvojnásobný objem. Před pečením potřeme bílkem rozšlehaným s trochou vody. Pečeme při 200 °C asi 45 minut.

You have no rights to post comments