Ingredience:
- 1/2 kg těstovin mušliček
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 8 nakrájených jarních cibulek
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce medu
- 250 g uzeného sýry tofu
- špetka tymiánu
- pepř, sůl
- rostlinný tuk
- ocet
Postup přípravy:
V osolené vodě s jednou čajovou lžičkou citrónové šťávy uvaříme těstovinové mušle. Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Přidáme zbytek citrónové šťávy, rajčatový protlak, ocet, med, na kostky nakrájený sýr tofu a asi 5 minut podusíme. Uvařené mušličky scedíme, ihned promícháme s omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.