Ingredience:

  • 1/2 kg těstovin mušliček
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 8 nakrájených jarních cibulek
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 250 g uzeného sýry tofu
  • špetka tymiánu
  • pepř, sůl
  • rostlinný tuk
  • ocet

Postup přípravy:

V osolené vodě s jednou čajovou lžičkou citrónové šťávy uvaříme těstovinové mušle. Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Přidáme zbytek citrónové šťávy, rajčatový protlak, ocet, med, na kostky nakrájený sýr tofu a asi 5 minut podusíme. Uvařené mušličky scedíme, ihned promícháme s omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

You have no rights to post comments