Ingredience:

150g jogurtu, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 lžička skořice, špetka mletého hřebíčku a kardamonu, půl lžičky soli, 100 g mletých mandlí, 8 kuřecích řízků, 2 lžíce másla, 1 lžička medu, 4 lžíce vody, 150g zakysané smetany

Postup přípravy:

Umixujeme jogurt se zázvorem, česnekem, kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem, pokapeme jím řízky a necháme zhruba hodinu odležet a vsáknout. Troubu necháme předehřát na 220 stupňů. řízky asi 15 minut zapékáme, pak povrch zakryjeme folii a ještě dalších 5 minut dopečeme. Pokrm vyjmeme z trouby a udržujeme teplý. Vypečenou šťávu rozředíme vodou a přimícháme zakysanou smetanu. Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme jí odděleně.

You have no rights to post comments