Ingredience:

půlku kuřete, půl kostky masoxu, 250ml vody, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, zázvor, kari, půl lžičky solamylu, tuk na smažení, 2 lžíce medu na rýži: 125g rýže, 1 pórek, 50g zmrazené mrkve s hráškem, 120g steril. Ananasu, 50g klíčku sójových bobů, 1 lžičku mletého koriandru, sůl, tuk na smažení

Postup přípravy:

Rýži ochutíme koriandrem a dáme vařit. V jiném kastrůlku asi 10 minut podusíme hrášek s mrkví. Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozputíme tuk a dílky kuřete na něm zprudka opekáme asi 3 minuty. Potom kuře podlijeme vývarem, který jsme si zatím připravili z vody a masoxu, osolíme, přidáme kari a pepř a dusíme 10 minut. Pórek nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme okapanou dušenou zeleninu, ananas a rýži, osolíme a promícháme. Vše opékáme ještě 5 minut. Měkké kousky kuřete vyjmeme a uchováme v teple. Do základu vmícháme med, zázvor a prolisovaný česnek. Necháme vařit asi 2 minuty. V trošce studené vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Nakonec ji ochutíme sójovou omáčkou. Na talíře narovnáme ananasovou rýži a kuře, které přelijeme omáčkou a ozdobíme výhonky.

You have no rights to post comments