Ingredience:

  • 1 kapr naporcovaný
  • 2 vaječné bílky osmažené na oleji nasekané nadrobno
  • 4 dl rajčatové šťávy
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 3 dl bílého vína
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 6 vlašských ořechů
  • 12 bobkových lístků
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce vody
  • řeřicha
  • pepř, sůl, olej na smažení

Postup přípravy:

Kousky kapra pokapeme citrónovou šťávou, proložíme bobkovými listy, zatížíme a necháme odležet. Na pánvi smícháme olej, vodu a sójovou omáčku a na směsi osmažíme kapra. Maso vyjmeme, omáčku doplníme zbytkem surovin (vyjma řeřichy) a krátce povaříme. Kapra na talíři zalijeme omáčkou a posypeme řeřichou.

You have no rights to post comments