Ingredience:
- 1 kapr naporcovaný
- 2 vaječné bílky osmažené na oleji nasekané nadrobno
- 4 dl rajčatové šťávy
- šťáva z jednoho citrónu
- 3 dl bílého vína
- 2 lžičky sójové omáčky
- 6 vlašských ořechů
- 12 bobkových lístků
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce vody
- řeřicha
- pepř, sůl, olej na smažení
Postup přípravy:
Kousky kapra pokapeme citrónovou šťávou, proložíme bobkovými listy, zatížíme a necháme odležet. Na pánvi smícháme olej, vodu a sójovou omáčku a na směsi osmažíme kapra. Maso vyjmeme, omáčku doplníme zbytkem surovin (vyjma řeřichy) a krátce povaříme. Kapra na talíři zalijeme omáčkou a posypeme řeřichou.