Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 kila jehněčí kýty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 sušené papričky chilli podrcené
- 2 hrnky slepičího bujónu
- 4 hrnky rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- sůl a pepř
glazura:
- 6 sušených papriček chilli
- 4 hrnky vařící vody
- 1/2 hrnku medu
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 hrnek jogurtu
- sůl
Postup přípravy:
Plátky kýty se osmaží na oleji ze všech stran a vyjmou z oleje. Do oleje vložíme nakrájenou cibuli a česnek a krátce osmažíme, přidáme papričky chilli, protlak, bujón, sůl a koření. Krátce provaříme a vrátíme kýtu. Přikryjeme a pečeme 2 až 2 a půl hodiny dokud maso není zcela měkké. Papričky na glazuru přelijeme horkou vodou a necháme několik minut změknout. V mixeru rozmixujeme papričky, 1 hrnek vody, med a pomerančovou kůru. Kýtu vyjmeme z omáčky potřeme glazurou a pod grilem necháme zkaramelizovat. Podává se s omáčkou ozdobené osoleným vychlazeným jogurtem.