Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 kila jehněčí kýty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 sušené papričky chilli podrcené
  • 2 hrnky slepičího bujónu
  • 4 hrnky rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř

    glazura:

     

  • 6 sušených papriček chilli
  • 4 hrnky vařící vody
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 hrnek jogurtu
  • sůl

Postup přípravy:

Plátky kýty se osmaží na oleji ze všech stran a vyjmou z oleje. Do oleje vložíme nakrájenou cibuli a česnek a krátce osmažíme, přidáme papričky chilli, protlak, bujón, sůl a koření. Krátce provaříme a vrátíme kýtu. Přikryjeme a pečeme 2 až 2 a půl hodiny dokud maso není zcela měkké. Papričky na glazuru přelijeme horkou vodou a necháme několik minut změknout. V mixeru rozmixujeme papričky, 1 hrnek vody, med a pomerančovou kůru. Kýtu vyjmeme z omáčky potřeme glazurou a pod grilem necháme zkaramelizovat. Podává se s omáčkou ozdobené osoleným vychlazeným jogurtem.

You have no rights to post comments