Ingredience:

500 g vepřových žebírek,1 čerstvé vepřové koleno,250 g vepřového ramínka,500 g bůčku,1/2 líčka z vepřové hlavy,75 g medu, nejlépe akátového,100 g cibule,250 g brambor,100 g mrkve,100 g malých cibulek,350 ml červeného vína,200 ml sherry octa,500 ml podzemnicového oleje,300 ml telecího vývaru,1 lžíce (5 g) od každého - dobromyslu, tymiánu, šalvěje, koriandru, muškátového oříšku, saturejky,1/2 svazečku pažitky,sůl a pepř

Postup přípravy:

Odříznout přebytečný tuk z masa a osolit a opepřit ho. Maso dobře osmažit v oleji, nejdříve ramínko a žebírka a za deset minut přidat další druhy masa. Vyjmout maso, slít skoro všechen tuk (uschovat na brambory) a na zbytku osmažit na jemno pokrájenou zeleninu a bylinky s kořením. Přidat med a zahřívat ho po 2 minuty a potom vše zalít octem s vínem a uvolnit jakýkoliv přípek. Vrátit maso do kastrolu nejdříve tukem dolů a zalít ho vývarem. Přivést k varu a vložit do předem vyhřáté trouby na 200°C. Péct nepřikryté po 1 hodinu a 45 minut. Během pečení maso několikrát otočit. Nakonec tukem nahoru. Zkontrolovat pomocí zapíchnutí jehly, je-li maso hotové (je cítit jenom malý odpor při zapíchnutí jehly do masa). Vyjmout maso a zredukovat tekutinu. Okořenit podle chuti. Maso nakrájet na kusy stejné tloušťky. Ohřát šťávu před podáváním. Během pečení masa. Trochu osmažit malé cibulky. Brambory okrájet do atraktivního tvaru (jako torpédo). Osmažit je v oleji do měkka. Do polévkových talířů rozdělit maso, všechnu zeleninu a zalít to šťávou. Nahoře vše posypat pažitkou.

You have no rights to post comments