Ingredience:

1 kuře, 2 lžíce másla, 2 snítky rozmarýnu, šťáva z jednoho citronu, 1 lžička medu, 1 lžíce kečupu, půl lžičky koření chilli, 1 lžička worcesteru, sůl, pepř, několik kapek tabasca, 150g šalotky, 1 ostrouhaný citron

Postup přípravy:

Kuře rozčtvrtíme. Na rozehřátém másle je opečeme v pekáči po obou stranách. Lístky rozmarýnu posekáme. Smícháme s citronovou šťávou, medem, kečupem, chilli, worcesterem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Díly kuřete potřeme částí marinády. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Šalotku oloupeme, přidáme k masu, osolíme, opepříme. Vložíme další snítku rozmarýnu. Pečeme asi 40 minut v torubě. Při pečení potíráme kuře zbytkem marinády. Podáváme se šalotkou a plátky citronu

You have no rights to post comments