Ingredience:

  • 1/3 hrnku jablečného moštu
  • 1 hrnek hrozinek
  • 1/5 hrnku nakrájených datlí
  • 1/3 hrnku sušeného nebo kandovaného ananasu
  • 1/4 hrnku sušených meruněk
  • 1 1/4 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky nového koření
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 1/8 másla
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů

Postup přípravy:

V hrnci prohřejeme mošt a sušené ovoce a necháme přikryté odležet do druhého dne. Mouku prosijeme spolu s kořením. V míse našleháme med, máslo a vejce. Vmícháme mouku, ovoce a nakonec ořechy. Uplácáme bochník potřeme máslem a pečeme na vymaštěném plechu 3 až 3 1/2 hodiny při 170 °C.

You have no rights to post comments