Ingredience:
- 1/3 hrnku jablečného moštu
- 1 hrnek hrozinek
- 1/5 hrnku nakrájených datlí
- 1/3 hrnku sušeného nebo kandovaného ananasu
- 1/4 hrnku sušených meruněk
- 1 1/4 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetka kypřícího prášku
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky nového koření
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky kardamomu
- 1/8 másla
- 1/4 hrnku medu
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
Postup přípravy:
V hrnci prohřejeme mošt a sušené ovoce a necháme přikryté odležet do druhého dne. Mouku prosijeme spolu s kořením. V míse našleháme med, máslo a vejce. Vmícháme mouku, ovoce a nakonec ořechy. Uplácáme bochník potřeme máslem a pečeme na vymaštěném plechu 3 až 3 1/2 hodiny při 170 °C.